Creativeheads

Teknisk SEO

Teknisk SEO er avgjørende for at nettsiden din skal få en høy plassering i søkeresultatene. Vi hjelper deg gjerne med teknisk SEO. Basert på innsikt og analyser kan vi optimalisere nettsiden slik at den vil forbedre rangering i nettsøk.

Hva er teknisk søkemotoroptimalisering (SEO)?

Teknisk søkemotoroptimalisering er den delen av SEO som handler om hvordan nettstedet er bygget opp rent teknisk. Teknisk SEO handler altså ikke om sidens innhold, men snarere om infrastrukturen som ligger i bunn. Med god teknisk SEO kan du sørge for at Google anser nettsiden din som relevant nok til å rangere høyt i søkeresultatene.

Google og andre søkemotorer vurderer nettsidens struktur når den skal rangere den. Det stilles noen krav til tekniske kriterier som må oppfylles for at din nettside skal få en høy plassering i søkeresultatene. Noen av kriteriene kan være hastighet på server, komprimering av bilder og komprimering av kode (HTML, CSS, JS). Det handler om hvordan gi en god brukeropplevelse. Det er også viktig at Google kan lese robot.txt og har tilgang til sitemap.

Sjekk ut vår artikkel for å lære mer om forskjellen på teknisk, on-page og off-page SEO.

Skjerm som viser teknisk SEO-analyse

Trenger du hjelp med teknisk SEO?

Det er ikke til å stikke under en stol at nettsidens innhold er en viktig del av SEO – men det er dessverre ikke nok i seg selv. Du kan ha verdens beste innhold, men det hjelper deg ikke med en god plassering i Google dersom det tekniske ikke er i orden!

Teknisk SEO er komplekst og omfattende arbeid. Man kan fort bli forvirret når man møter på de ulike begrepene, og sjansen er stor for at man overser viktige elementer. Vi hjelper deg gjerne med teknisk SEO. Med verktøy, kunnskap og erfaring kan vi hjelpe nettstedet ditt å oppfylle de tekniske kriteriene Google og andre søkemotorer stiller.

Derfor er teknisk søkemotoroptimalisering viktig

En god SEO-strategi er nøkkelen til suksess i søkemotoroptimalisering. De som velger å fokusere på optimalisering av nettsidene vil ofte åpne positive resultater som:

  • Økt trafikk til nettstedet eller landingssiden
  • Styrking av brand og merkevare
  • Økt salg og konvertering
  • Flere kontakthenvendelser via kontaktskjema og telefon
  • Mulighet til å senke annonseringskostnader i Google Ads eller andre medier.

Det er store forskjeller i antall digitalt besøkende ved å være synlig som nr. 1 og nr. 2 i søkemotorene. Desto høyere du kommer i søkemotorer gjenspeiler seg ofte antall bestillinger, konverteringer og henvendelser. Tall viser også at organisk besøkende ofte konverter bedre enn besøkende som kommer via betalt annonsering.

Les mer om hva søkemotoroptimalisering er her.

Skjerm som viser data fra teknisk SEO-analyse

Ønsker du høye rangeringer i Google?

Teknisk SEO er avgjørende for at nettsiden din skal få en høy plassering i søkeresultatene. Vi hjelper deg gjerne med teknisk SEO. Basert på innsikt og analyser kan vi optimalisere nettsiden slik at den vil forbedre rangering i nettsøk.

Utviklet av Creative, en del av Yes Group