Hva er teknisk SEO

Hva er teknisk SEO?

Teknisk SEO er et samlebegrep for SEO-tiltak hvor man optimaliserer det tekniske på et nettsted, for å hjelpe søkemotorer med å lese, tolke og indeksere nettstedet i sine søkeresultater. Teknisk SEO innebærer blant annet koder, strukturerte data, innlastingshastighet og 404-sider. Teknisk SEO er ofte mer komplisert å arbeide med kontra andre SEO-tiltak, da det ofte krever en større teknisk forståelse av et nettsted og dets oppbygning.

Oppfyller nettsiden din mange av de tekniske kravene for en god, konverterende og brukervennlig nettside? Skaff deg en rask teknisk oversikt med en gratis teknisk SEO-analyse fra Creative. Med en teknisk SEO-analyse vil nettstedets forbedringsområder identifiseres. Dette danner et godt grunnlag for optimaliseringstiltak som vil gjøre nettsiden mer brukervennlig for besøkende, og enklere å lese for søkemotorene.

Hvorfor jobbe med teknisk SEO?

En nettside med god teknisk SEO gjør det lettere for søkemotorer å lese siden. Dette gjør det enklere å få gode plasseringer i søkeresultater, som fører til økt trafikk og potensielle konverteringer. En god teknisk nettside skaper i tillegg en brukervennlig kundereise for besøkende, som øker sjansen for konvertering. Visste du at Google selv har funnet ut i undersøkelser at 32% av brukere forlater nettsiden om innlastingstiden er lengre enn 3 sekunder, og 90% om innlastingstiden er over 5 sekunder?

Har nettsiden din mange brutte lenker, eller såkalte 404-sider vil besøkende forlate siden når de støtter på sider som ikke eksisterer. 

Innhold

Hva er viktig å se på innen teknisk SEO?

Det er flere viktige tekniske SEO-grep man bør se på når man skal optimalisere teknisk SEO. Vi har samlet en liste over de viktigste tingene man bør tenke på, når du skal jobbe med teknisk SEO:

Sosiale medier markedsføring

Få hjelp med teknisk SEO

Vi i Creative har hjulpet flere bedrifter med å forbedre deres synlighet organisk gjennom SEO. Ofte ser vi at trafikk gjennom SEO har en større sjanse for konvertering, sammenlignet med andre trafikk-kanaler. SEO er derfor en svært viktig bit av markedsføringen når du ønsker å selge et produkt eller en tjeneste.

Som det ledende fullservice-markedsføringsbyrået på Romeriket, hjelper våre SEO-eksperter deg gjerne med både teknisk SEO og annen SEO for din bedrift!

Vi tilbyr også gratis teknisk SEO-analyse. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å oppnå bedre synlighet gjennom SEO.