Creativeheads

Hvordan lage en sikker nettside?

For at din nettside skal være sikker, må informasjon kunne sendes trygt mellom nettsiden din og brukeren. Da er det viktig at du sikkerhetssertifiserer den med SSL.

PC og hengelås-ikoner

Secure Sockets Layer (SSL) er en kryptografisk protokoll som sikrer trygg kommunikasjon på internett. En nyere versjon av SSL er Transport Layer Security (TLS), men for enkelhets skyld er vanlig å samle begge krypteringsprotokollene under akronymet SSL.

Hvordan vet jeg at en nettside er kryptert?

En side som er kryptert med SSL viser dette i adressefeltet i nettleseren. Det er vanlig for nettlesere å vise krypteringen som en hengelås foran domenenavnet, og noen nettlesere viser domenet i grønt. Domenet vil i tillegg starte med https i stedet for bare http. Krypteringen gjør nettsiden sikker ved å forhindre at en tredjepart kan tyvlytte til data som sendes mellom en nettside og den besøkende. Dette gjør den ved å sikre at informasjonen går til riktig server. Dette er særlig viktig for nettsider som behandler sensitiv informasjon, men enhver sending av informasjon på ubeskyttede http-nettsider kan potensielt lekke sensitiv informasjon om brukeren.

Ved å benytte deg av SSL gjør du brukeren oppmerksom på at informasjonen sendes trygt, og sertifikatet er i tillegg et tegn på seriøsitet som gir deg og siden din tyngde.

Bedre synlighet

Enda en fordel med SSL-sertifisering er at Google rangerer sider med SSL-sertifikat høyere enn de som ikke har det. Denne søkemotoren setter sikkerhet i første rekke, og belønner derfor sider som begynner med https ved å gi dem ekstrapoeng i rangeringen i organiske søk. SSL-krypteringen bidrar med andre ord til å gi deg bedre synlighet på Google, noe som gjør det lettere for deg å nå ut til flere potensielle kunder.

SSL er med andre ord viktig for nettsiden din av flere grunner. Krypteringen er viktig for sidens sikkerhet og synlighet, og uttrykker også seriøsitet. Derfor er det viktig for oss i Creative Heads at du alltid får SSL med på kjøpet når vi lager din nye nettside.

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.