Creativeheads

10 tips til godt innhold på nett

Mange potensielle kunder søker daglig på internett på jakt etter svar, og legger du litt arbeid i nettsiden din øker du sjansen for at de finner det hos deg. Her er ti råd til god nettsidetekst.

Mann som bruker PC og skrive i notatbok

1. Hva er målet ditt?

Hva ønsker bedriften din å oppnå ved å ha en nettside? Er det å selge et produkt eller en tjeneste? Spre informasjon eller kanskje øke kjennskapen til bedriften? Finn ut hva målet ditt er, og ha det i bakhodet når du skriver. 

2. Hvem er målgruppen din?

Hvem er i målgruppen til bedriften din? Er det bedrifter eller privatpersoner? En spesiell alder eller gruppe mennesker? Tilpass tekst og sjargong etter målgruppen du vil nå. Tenk også gjennom hvilke spørsmål kundene pleier å stille, og pass på at de finner svar på disse på nettsiden din. 

3. Kom til poenget

Vi er utålmodige når vi søker på nettet, og de færreste bruker mer enn noen få minutter inne på nettsiden din. Fatt deg derfor i korthet og kom raskt til poenget, selv om du har mye på hjertet. Tenk på nettsidens mål når du skriver, og unngå unødvendig informasjon og tunge setninger. 

4. Hvem er dere?

Ikke glem å skrive litt om bedriften din, hvem dere er og ikke minst hvordan dere kan kontaktes, slik at potensielle kunder får se menneskene bak bedriften. Det gir bedriften økt troverdighet og tillit.  

5. Lettlest og luftig

Potensielle kunder skumleser og skroller, og gidder sjelden å lese nøye gjennom lange tekster på jakt etter svar og løsninger. Unngå mye tekst på hver side, og legg inn avsnitt, undertitler, luft og punktlister for å gjøre teksten mer lettlest og øke sjansene for at leseren får med seg det viktigste. 

6. Direkte og personlig

Gi tekstene dine et mer personlig preg ved å bruke de personlige pronomenene du og vi, istedenfor de ubestemte pronomenene man eller en.

7. Google it!

Hva søker folk etter når de trenger dine tjenester eller produkter? Husk å få med disse ordene i tekstene dine uten at det blir unaturlig. Bytt ut interne ord og uttrykk hvis kundene dine oftere benytter andre ord. 

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

8. Les korrektur

Er du usikker på rettskriving, setningsoppbygging eller særskriving? La noen andre skrive eller lese korrektur på tekstene dine før de publiseres, så unngår du å gi leseren et dårlig førsteinntrykk.

10. Ryddig design

Selv om du har mye bra tekst, kan en rotete nettside få leseren til å snu i døra. Tenk nøye gjennom fargebruk, bilder, fonter og design, slik at alle sidene blir behagelige å se på og lette å finne frem i.

Har du blogg på nettsiden din? Her får du 8 tips til gode bloggartikler.

9. Hold nettsiden oppdatert

En nettside med utdatert informasjon har liten verdi, så husk å oppdatere jevnlig. 

Trenger du hjelp med nettsiden din? Vi hjelper deg gjerne med nettsidetekster, blogginnlegg og mer. Kontakt oss for en hyggelig prat!