Creativeheads

Google Bedriftsprofil (Google Min Bedrift) - GMB

Google Bedriftsprofil, eller Google My Business (GMB) på engelsk, gir din bedrift muligheten til å stå ut i lokale søkeresultater på Google, og gjennom Google Maps. Google Bedriftsprofil gir deg muligheten til å ta større plass i søkeresultatene, noe som resulterer i økt synlighet og konverteringer. Dette er gitt at bedriften har en fysisk adresse.

Hvilken informasjon vises?

Dine potensielle kunder vil se informasjon som:

  • Åpningstider (også ved høytider).
  • Se og legge igjen anmeldelser.
  • Se bedriftens adresse.
  • Kontaktinformasjon som telefonnummer og epostadresse.
  • En link til bedriftens nettside (om bedriften har dette).
  • Et kart fra Google Maps, med veibeskrivelse til der bedriften holder til.
  • En egen plass hvor bedriften kan skrive en oppsummering om bedriften (tjenester og produkter dere tilbyr).
  • Et eget felt for ofte stilte spørsmål og svar.
  • Et felt for bilder og videoer hvor man kan vise frem bedriften fra sin beste side.

Dette er i tillegg til at visningen vil ta ekstra plass i søkeresultatene. Man utelater rett og slett potensielle kunder ved å ikke ha en Google Bedriftsprofil.

Mulighetene med en Google Bedriftsprofil

I tillegg til vise dine potensielle kunder nyttig informasjon, tilbyr Google Bedriftsprofil deg som bedrift en rekke verktøy til analysering, promotering og videre publisering av viktig informasjon du ønsker at dine potensielle og eksisterende kunder skal få med seg.

Analyse:

Google Bedriftsprofil gir deg tilgangen til et eget analyseverktøy som gir deg mye nyttig statistikk. Statistikk over hvordan kunder søkte etter bedriften, klikk på telefonnummer, veibeskrivelse, bilder og mer!

Denne nyttige statistikken kan brukes til å videre optimalisere profilen din for å bedre nå ut til dine potensielle kunder.

Promotering og viktig informasjon:

I tillegg til et hjelpfult analyseverktøy, gir Google Bedriftsprofil deg muligheten til å legge ut spesielle innlegg i sammenheng med viktig informasjon og promotering. Har dere fått nye lokaler, eller spesielle åpningstider rundt høytider? Eller ønsker dere kanskje å promotere tilbud, tjenester eller nye produkter? Dette kan legges ut som innlegg, eller såkalte “posts”, med egne kjøp-knapper som kan linkes direkte opp til produktene på nettsiden deres for direkte kjøp. Disse varer I 7 dager, og passer derfor perfekt til promotering og viktig informasjon.

Det finnes også muligheter for å legge ut egne Google Ads-kampanjer gjennom Google Bedriftsprofil for raskere promotering.

Google Min Bedrift hjelper også på SEO og Google Ads-kampanjer

Føler dere at bedriften deres ikke er synlig lokalt når potensielle kunder googler tjenester eller produkter dere tilbyr? Da trenger dere å styrke bedriftens lokale SEO. Har dere en fysisk bedriftsadresse hvor dere utfører tjenester eller selger produkter fra, er det essensielt at folk i nærområdet finner dere. Les mer om hva SEO er her.

En Google Bedriftsprofil som er optimalisert riktig, og i henhold til SEO vil kunne styrke rangeringene og synligheten til bedriftens nettside. Har dere riktig fokus på søkeord, eller innblikk i hva konkurrentene deres har gjort som gjør at de rangerer over dere? Som eksperter innenfor SEO, kan vi tilby deg en omfattende søkeords- og konkurrentanalyse som gir deg som bedrift nettopp det du trenger for å øke din synlighet lokalt. Les mer om hvordan vi kan hjelpe din bedrift med økt synlighet, gjennom en SEO-analyse her.

Gjennom å sammenkoble Google Bedriftsprofil med din Google Adwords-konto, optimaliserer du Adwords-kampanjen din. Dette gjøres gjennom en såkalt “Location extension”, som gjør at alle som ser annonsen din i tillegg får opp adressen til bedriften, et kart med lokasjon og avstand i annonsen. På den måten vil du kunne skape en mer interessesant annonse, samtidig som du gir potensielle kunder en lettere vei til bedriften din.

Ønsker du å utforske mulighetene med Google Ads, eller optimalisere eksisterende kampanjer for økt trafikk og konvertering? Les mer om hvordan våre Google Ads eksperter kan hjelpe her.

GMB

Google Min Bedrift

Forbedre synligheten din lokalt gjennom en Google Bedriftsprofil

Ønsker du at bedriften din skal få bedre synlighet på nett lokalt? Ta kontakt med oss!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.