Creativeheads

Radioreklame

Med reklame på radio kan du effektivt spre ditt budskap til et bredt publikum. Creative Heads lager underholdende radioreklame som treffer målgruppen din.

Hos oss får du radioreklame som vekker oppmerksomhet

Creative Heads produserer gjerne radioreklame for deg. I vårt studio har vi teknisk utstyr som gir lyd av topp kvalitet. Etter lyden er ferdig innspilt, tar vi oss av redigeringen. Vi lager gjerne jingler og legger på ekstra lydeffekter. Til slutt sørger vi at din radioreklame sendes på relevante radiokanaler!

Radio - et utdøende fenomen?

Radioen har eksistert i over 100 år, men det betyr ikke at den er på vei ut. Radio er en fast del av hverdagen til mange. En stor andel nordmenn lytter til radio daglig, og enda flere gjør det ukentlig! 

Reklame på radio gjentas relativt ofte, gjerne flere ganger per dag. Lytteren har heller ikke mulighet til å hoppe over radioreklamen. Da må de bytte radiokanal, og dette er det ikke alle som gidder å bruke energi på. Ofte hører man på radio samtidig som man gjør andre ting. For eksempel er radio en selvskreven del av bilturen for mange. Alt dette legger føringer for hvordan radioreklame bør være: kort, interessant og underholdende.

Svært mange ulike mennesker lytter til radio, så her er det gode muligheter for å nå ut til mange. De forskjellige radiokanalene har riktignok gjerne ulike målgrupper. Vurder hvilken kanal som samsvarer best med din egen målgruppe, og send din radioreklame der!

Dette kjennetegner en effektiv radioreklame

På radio har du ikke mange sekunder på deg til å få fram det du ønsker. Hold derfor budskapet ditt kort og tydelig. Kom til poenget!

Tenk på hva som vil fenge målgruppen din. Valg av ord og uttrykk er spesielt viktig i radio. Vurder derfor om det finnes noen spesiell sjargong du kan ha nytte av når du kommuniserer med ulike typer mennesker. Men pass også på å ikke dra det for langt! Det kan bli en flau opplevelse for alle parter. 

Gjør radioreklamen engasjerende med å sørge for at lydbildet er spennende. Du ønsker å skille deg ut i strømmen av lyd som kommer ut av radioen, og dette kan oppnås eksempelvis ved bruk av lydeffekter og variert intonasjon. Slik har du gode forutsetninger for effektiv kommunikasjon mot de du ønsker å nå ut til.

Hvor mye koster reklame på radio?

Prisen på radioreklame varierer, men som regel er det et ganske rimelig alternativ. Det er billigere å distribuere, sammenlignet med for eksempel TV-reklame.

En avgjørende faktor for prisen er hvilken radiokanal det er snakk om. Reklame i lokalradio koster ofte mindre enn i nasjonale radiokanaler. Ofte er det slik at jo flere lyttere man har, desto høyere priser kan man ta.

Har du vurdert podcast-reklame?

Podcast er et annet lydbasert medium som har fått en stor oppsving de siste årene. Hvorfor ikke utforske dette spennende formatet med spesialtilpasset reklame? Våre kreative hoder bistår gjerne med å produsere, redigere og distribuere reklame for podcast.

Vi hjelper deg med reklame på radio

Vil du treffe målgruppen din med engasjerende radioreklame? Vi bistår gjerne med å produsere snutter av høy kvalitet!