Hva er Google Ads forsidebilde

Hva er Google Ads?

I dagens digitale verden, hvor bedriftskonkurransen er hard, blir verktøy som Google Ads avgjørende for enhver bedrift som ønsker å øke sin synlighet, skaffe kunder og øke nettsalg. Google Ads (tidligere kjent som Google AdWords) er annonseringsplattformen til Google, som lar bedrifter nå ut til potensielle kunder som aktivt søker etter dine produkter eller tjenester ved å treffe målgruppen din med høy presisjon. Det er denne presisjonen som gjør Google Ads til en av de mest effektive formene for markedsføring. Les mer om hva Google Ads er, og hvordan det kan hjelpe bedriften din til å vokse.

Historien bak Google Ads

Google Ads har revolusjonert digital markedsføring. Siden lansering av Google Adwords i år 2000, har systemet utviklet seg og fått flere muligheter og verktøy. Med annonseringsmuligheter i Google søk, YouTube, Gmail, Google Shopping og gjennom Google Display Network, tilbyr Google Ads i dag varierte måter på å tiltrekke oppmerksomhet og interesse hos potensielle kunder.

Hvordan fungerer Google Ads?

De fleste annonsekampanjer på Google Ads er basert på PPC-modellen (pay-per-click), noe som betyr at du kun betaler for klikk på annonsene dine. Kjernemekanismen i Google Ads er et auksjonssystem, der annonsører byr på klikk på annonsene deres. Hvilke annonser som vises avhenger av flere faktorer, inkludert budbeløpet, annonsens relevans for brukeren, kvaliteten på landingssiden og mange andre. Denne mekanismen lar selskaper med begrensede budsjetter effektivt annonsere og oppnå gode resultater.

Hvorfor er Google Ads viktig?

Google Ads er et viktig strategisk grep for bedrifter som ønsker å forbedre sin tilstedeværelse på nettet. Plattformen hjelper ikke bare med å få nye kunder, men bygger også langvarige relasjoner med eksisterende kunder, ved å kontinuerlig nå dem med relevante meldinger til rett tid og sted. Det er en direkte måte å øke trafikken til nettstedet, generere potensielle kunder og øke salget.

Hvordan effektivt administrere Google Ads-kampanjer i det norske markedet

Google Ads tilbyr verktøy som gjør det mulig å tilpasse annonsekampanjer til lokale forhold og presis geografisk, demografisk og interessebasert målretting. Spesifikasjonene til det norske markedet, preget av ujevn fordeling og et relativt begrenset antall forbrukere sammenlignet med store land som USA, gjør at mange anbefalinger og taktikker som er effektive i store markeder må tilpasses norske særegenheter og krever ofte mer engasjement i optimaliseringsprosess siden Googles algoritmer som intelligent støtter kampanjeoptimalisering har mindre data å basere automatiske beslutninger på. Ofte er den beste løsningen en blanding av å bruke smarte kampanjer og annonser som tilbys av Google, samtidig som de overvåkes og justeres ofte.

Innhold

Fagansvarlig:

Radek Madczak Ads konsulent Creative

Radek - Senior Ads konsulent

Creative Google Partner

Oppretting og optimalisering av Google Ads-kampanjer

Hvilke type Google Ads-kampanjer finnes?

Google Ads tilbyr forskjellige typer annonseringskampanjer som kan skreddersys avhengig av bedriftens mål:

 1. Søkekampanjer – Dette er grunnleggende tekstannonser som vises på Googles søkeresultatsider. De når brukere som aktivt søker etter produkter eller tjenester som tilbys av bedriften din.
 2. Displaykampanjer – Bruker grafikk og kan vises på ulike nettsteder i Google
 3. Displaynettverk. Disse er effektive til å bygge merkevarebevissthet og tiltrekke visuell oppmerksomhet.
 4. Videokampanjer – Videoannonser som kan vises på YouTube og andre videoplattformer, ideelle for å engasjere brukere gjennom emosjonelt og visuelt tiltalende innhold.
 5. Appkampanjer – Markedsfør mobilapper gjennom ulike Google-plattformer, oppmuntre til installasjon eller spesifikke handlinger i appen.
 6. Shopping-kampanjer – Vis produkter fra Google Shopping-kanalen. De er visuelle og inkluderer produktbilder, priser og informasjon, noe som gjør dem svært effektive for nettbutikker.
 7. Lokale kampanjer – rettet mot å fremme lokale tjenester, perfekt for bedrifter som ønsker å tiltrekke seg kunder fra et bestemt geografisk område.
 8. Performance Max-kampanjer – En ny type kampanje som automatisk optimaliserer annonser på tvers av Googles annonsenettverk avhengig av kampanjemål, for eksempel generering av potensielle salg, salg på nettet eller besøk i nettbutikk.
 9. Smarte kampanjer – Automatiserte kampanjer som minimerer behovet for manuell administrasjon, tilpasset spesifikke forretningsmål.
 10. Discovery-kampanjer – Nå ut til potensielle kunder på kanaler som Google Discover, YouTube eller Gmail, ved å bruke visuelt tiltalende annonser.

Hvordan måle effekt av Google Ads?

Det å måle effekt av Google Ads-kampanjer er basert på flere nøkkelberegninger:

 1. CTR (Click-Through Rate) – Prosentandelen av brukere som klikket på annonsen din etter at den ble vist. En høyere CTR indikerer større interesse for annonsen.
 2. CPC (Cost Per Click) – Den gjennomsnittlige kostnaden for å få et klikk. CPC hjelper med å vurdere hvor dyrt det er å tiltrekke trafikk til nettstedet ditt.
 3. CPA (Cost Per Action) – Kostnaden for å oppnå en spesifikk handling, for eksempel et salg eller generering av potensielle salg. Dette er en viktig beregning for å evaluere effektiviteten til kampanjer når det gjelder forretningsmål.
 4. ROAS (Return on Ad Spend) – Avkastning på annonseringsforbruk. Denne beregningen viser hvor mange kroner i inntekt hver krone brukt på annonsering genererer.
 5. Konverteringer – Antall handlinger som utføres av brukere etter å ha klikket på en annonse, som samsvarer med forretningsmålene for kampanjen, for eksempel å kjøpe et produkt eller registrere seg for et nyhetsbrev.
 6. Rekkevidde og frekvens – Bestemmer hvor mange personer som så annonsen din og hvor ofte.
Creative ansatte

Få hjelp med Google Ads

Google Ads er et uunnværlig verktøy for alle som ønsker å konkurrere effektivt på nettmarkedet. Med en godt planlagt og gjennomført strategi er det mulig å oppnå betydelige resultater, uavhengig av bransje eller størrelse på bedriften. Vi i Creative Heads er Google partner, og kan derfor garantere høy kvalitet på vår markedsføring takket være bred erfaring og kontinuerlig opplæring av våre spesialister. 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å oppnå bedre synlighet gjennom Google Ads.