Hva er en SEO analyse

Hva er en SEO-analyse?

En SEO-analyse er en evaluering og analyse av et nettsteds nåværende organisk synlighet og prestasjon i søkemotorene. Målet med SEO-analysen er å definere hva som må forbedres av både det tekniske og innhold på nettstedet. Analysen skal kunne gi deg som mottaker en god og komplett oversikt over hva som må tas tak i for økt organisk synlighet.

Søkemotoroptimalisering (SEO) er noe av det viktigste man kan gjøre på en nettside for økt synlighet og trafikk. Ofte blir SEO satt i skyggen av andre digitale markedsføringskanaler som betalt annonsering, da disse skaper trafikk umiddelbart, mens SEO er et mer langsiktig arbeid. Vi ser derimot at nettsider som ser viktigheten av SEO-arbeidet, kan få 2/3 av trafikken sin gjennom SEO. Ofte er denne trafikken mer relevant enn betalt annonsering, som gir høyere konverteringgrad.

Er du usikker på om nettstedet ditt dukker opp på søk knyttet til produktene eller tjenestene du tilbyr? En SEO-analyse fra Creative vil gi deg verdifull innsikt i nettopp hvorfor dine konkurrenter rangerer over deg i resultatfeltet på søkemotorer som Google, samt konkrete tiltak til hvordan nettstedets SEO kan forbedres.

Hvorfor er SEO viktig?

I dag søker omtrent 90% av verden på nett når de er ute etter informasjon. Det er helt avgjørende for at nettstedet ditt blir sett av målgruppen din om du ønsker at de skal kjøpe dine produkter eller tjenester. 

Man ser ofte at det er vanskelig å få tjent inn kostnadene en bruker på digital annonsering. Dette problemet forsvinner helt med SEO, da man kun betaler for tiden det eventuelt tar å optimalisere nettsiden. I tillegg, forsvinner ikke synligheten når man stopper den digitale annonseringen.

Les mer om hva søkemotoroptimalisering (SEO) er her.

Hvorfor er SEO viktig

Hva består en SEO-analyse av?

En SEO-analyse består av flere komponenter, som Teknisk SEO, On-page SEO, søkeords- og konkurrentanalyse og innholdsanalyse for å nevne noen. Vi ramser opp de ulike punktene vi ser på i våre SEO-analyser.

Hva består en SEO analyse av

Utforsk hva som skal til for bedre organisk synlighet med vår SEO-analyse

Med en SEO-analyse fra Creative Heads, får du en god oversikt over nåværende status på hvordan nettsiden din rangerer for SEO. Vår SEO-analyse tilpasses dine mål, og kommer med anbefalinger til videre tiltak.

Vi i Creative har hjulpet flere bedrifter med å forbedre deres synlighet organisk gjennom SEO. Som det ledende fullservice-markedsføringsbyrået på Romeriket, gir våre SEO-eksperter deg en komplett oversikt over hva som skal til for at du utrangerer konkurrentene dine med våre SEO-analyser.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å oppnå bedre synlighet gjennom SEO.